Facebook

Stai în legătură cu noi!

Invitat în cadrul Conferinței organizate de către US Commercial Service, parte a United States of America Department of Commerce, domnul Sava George, Directorul General Adjunct al ADS-Agenția Domeniilor Statului, a vorbit pentru prima dată despre proiectul de importantă strategică națională în care ADS este implicată alături de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și Ministerul Energiei și Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene precum și alți parteneri precum, Transelectrica și Hidroelectrica.

          Conferința s-a desfășurat în cadrul Târgului INDAGRA de la Romexpo, fiind invitați unii dintre cei mai importanți jucători din domeniul agriculturii în parteneriat cu Ambasada SUA în România!

          Acest proiect este clasificat ca fiind de importanță strategică națională, având în vedere contextul internațional în care ne aflăm, context în care prețul energiei electrice a devenit foarte mare în comparație cu prețul anilor precedenți.

          Acesta este motivul pentru care Guvernul României a identificat metode noi prin care poate scădea acest pret al energiei și împreună cu noile prevederi ale Uniunii Europene (Green Deal) și prevederile din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență se dorește crearea de noi capacități de producere a energiei verzi pe teritoriul României.

          Vor fi implicate in acest tip de proiecte terenuri categoria V si neproductive din punct de vedere agricol in suprafata de cca 5000 ha pe tot cuprinsul Romaniei, în funcție de zona în care există posibilitatea rețelei electrice de încărcare a acestei cantități de energie electrică produsă!

Skip to content